Zuyderland wint Galjaardprijs 2021 van vakjury & publiek met crisiscomm

‘Belevende innovatieve communicatie rond de coronacrisis in Zuyderland’ wint 5 november 2021 de Galjaardprijs vanwege de authentieke en persoonlijke communicatie over de impact van de coronacrisis. Het publiek was het eens met de vakjury keuze. Ruim 28% van de 3184 stemmen ging naar Zuyderland. De jaarlijkse Galjaardprijs is voor het meest innovatieve, impactvolle en inspirerende communicatieproject uit het publieke domein.

Innovatieve crisiscomm

Juryvoorzitter Friso Fennema licht in het persbericht van Logeion toe “Tijdens de coronacrisis heeft het communicatieteam van Zuyderland een grote prestatie neergezet. Niet alleen door kwalitatief mooie producten is Zuyderland een inspirerend voorbeeld voor vakgenoten, zeker ook hoe de communicatie gepositioneerd werd. Met weinig mensen en nauwelijks budget werd een imposante hoeveelheid communicatieproducten gerealiseerd. Daarbij is impact bewerkstelligd door een groot bereik, een autoriteitspositie in de regio te verkrijgen en bij te dragen aan het teamgevoel binnen het ziekenhuis door betrokken en persoonlijke interne communicatie. Na de eerste beelden uit Italië heeft Zuyderland een communicatiecrisisplan gemaakt. Iedere dag een video-update vanuit het management en dagelijks een tv-programma met L1 (regionale omroep), waren een paar van de zichtbare uitingen. Bestuur en zorgmedewerkers hebben een open en authentieke manier gecommuniceerd. Met deze innovatieve vorm van crisiscommunicatie heeft Zuyderland laten zien dat communicatie verschil kan maken”, aldus juryvoorzitter Friso Fennema.

Galjaardparel

De jury heeft in 2021 weer een Galjaardparel uitgereikt aan een project dat het verdient in de schijnwerper te worden gezet. De Gemeente Rotterdam krijgt de Galjaardparel als ‘host City’ voor het Songfestival omdat de stad op een moderne en rauwe manier is neergezet. “Met Rotterdamse daadkracht zijn ze erin geslaagd ondanks de coronamaatregelen een brug te slaan van het festival naar de Rotterdamse samenleving. Een prachtige prestatie die door schaal, bereik, omvang en zeker creativiteit uniek te noemen is, een once in a lifetime experience” aldus Friso Fennema.