Vijf interessante finalisten Galjaarddag 2018

5-finalisten-galaardprijs-2018-705x220De finalisten zijn: de ‘Doe- en beleefdag’ van Maastricht Universitair Medisch Centrum, ‘Het gesprek en verhaal van de stad’ van Gemeente Rotterdam, ‘Elfwegentocht’ van Stichting FossylFrij Fryslân, ‘Mag ik bij jou wonen?’ van Oosterbreedte en ‘Ik teken voor 80!’ van 1Twente, TC Tubantia en Gemeente Enschede. De drie Galjaard criteria stonden centraal bij de keuze: inspirerend voor vakgenoten, innovatieve aanpak en impactvol resultaat. Op 1 november wordt de winnaar van de prijs voor het beste communicatie-initiatief in de publieke sector bekend op de Galjaarddag 2018 in t Spant in Bussum.

‘Zenden is voorbij’

De jury koos deze vijf finalisten uit 24 nominaties van regionale voorselectiecommissies. Dit jaar zijn 55 projecten ingezonden voor de prijs.Juryvoorzitter Guido Rijnja (communicatieadviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst en het ministerie van Algemene Zaken) is opgetogen over de inzendingen. “Wat spannend, wat een lef dit jaar. Uiteindelijk heb ik met de jury de vijf finalisten gekozen, maar het hele pakket biedt een mooie kijk op hoe mensen zich met hart en ziel inzetten voor de publieke zaak!” Rijnja jureerde opnieuw met Reint Jan Renes (lector aan de Hogeschool Utrecht) en Vera de Witte (directeur centrale beleidsstaf bij het Centraal Bureau voor de Statistiek), aangevuld met Stef Petit (manager communicatie & marketing bij het Zuyderland ziekenhuis), de winnaar van de Galjaardprijs 2017. Is er een terugkerend thema op te maken uit de inzendingen van dit jaar? Rijnja: “Het zenden is echt voorbij. We zien in zoveel inzendingen dat juist de échte betrokkenheid van mensen ertoe doet”.

Praktijkcongres publieke communicatie

Op 1 november wordt de winnaar van de Galjaardprijs bekendgemaakt tijdens de Galjaarddag 2018 hét nationale praktijkcongres voor publieke communicatie. Dit jaar met een vernieuwde opzet, waarin de praktijk centraal staat. We bieden het podium aan de koplopers in de publieke communicatie, een internationale top en boegbeelden uit ons vak. Wat kunnen we leren van Brexit waar complexiteit en chaos hand in hand gaan? Welke invloed heeft communicatie op het bouwen aan vertrouwen? Wat betekent dit voor lokale communicatievraagstukken?

Alex Aiken, directeur van de communicatieafdeling van de Britse regering, vertelt ons over zijn ervaringen, de gekozen strategieën en communicatieaanpak. Daarnaast gaan we in gesprek met Jacques Wallage en Lot van Hooijdonk over het winnen van vertrouwen, het bewaken van de communicatie en het verschil maken. Want hoe pak je dit het beste aan? De vijf finalisten verzorgen tijdens deze dag een inspiratiesessie waarin zij vertellen over hun aanpak en strategie. Wat maakt hun aanpak zo vernieuwend en succesvol? Kortom, een Galjaarddag waar je leert van en door de praktijk. Dit wil je niet missen! Ga voor alle informatie, het programma en aanmelden naar www.galjaarddag.nl.