Inspiratie Communicatie vak

Uit 10 genomineerde projecten heeft de Galjaardjury na een dag met pitches en gesprekken 5 finalisten gekozen die 2 november 2023 op de PubCom dag om de Galjaardprijs strijden.

De prestigieuze award voor hét communicatieproject van het jaar wordt uitgereikt tijdens het PubCom congres op 2 november (Nationaal Congres voor Publieke Communicatie). De inschrijvingen vormen een prachtig palet aan maatschappelijke projecten van allerlei organisaties met interessante communicatie aanpakken. Zo komen interessante projecten van communicatieprofessionals die in of voor de publieke sector werken in de spotlights te staan. Elk jaar komt een boek uit over de inzendingen als inspiratiebron voor vakgenoten.

5 Finalisten Galjaardprijs

De vakjury selecteert op drie criteria: effectief qua resultaat, innovatief qua communicatieaanpak en inspirerend voor vakgenoten. Dit jaar bestaat de vakjury uit Friso Fennema (voorzitter), Esther Bunnik, Annette Klarenbeek, Arjen van Leeuwen en Anne Hofstede (winnaar Galjaardprijs 2022 met de inzending ‘Ik Wil Een Schoon Pensioen’). Er zijn finalisten gekozen uit de gemeenten, de rijksinspectie en de politie.

  • Gemeente Zaanstad – Zaanse jongeren betrekken bij de lokale democratie – de burgemeester als influencer met inhoud. Een project met als doel de afstand tussen de overheid en jeugd te verkleinen.
  • Politie Eenheid Rotterdam – Operation CookieMonster: Een project gericht op het bestrijden van cybercrime en identiteitsfraude.
  • Gemeente Eindhoven – De Eindhovense Klusbus. Een project waar gratis kleine energiebesparende maatregelen worden aangebracht bij bewoners in geselecteerde buurten.
  • Gemeente Delft en Concepteurs – Nieuw Riool in Tanthof-Oost. De Vogelbuurt West in Delft wordt in 2023 volledig opengebroken, omdat de riolering moet worden vervangen. Na deze werkzaamheden wordt de buurt opnieuw ingericht. Bewoners uit de buurt kregen de kans om hiervoor hun wensen door te geven via een app.
  • Rijksinspectie Digitale Infrastructuur ‘Op zoek naar Chef Porto’ – Bewustwording creëren van de cruciale rol van landmobiele communicatie (portoverkeer) en het belang van goed frequentiegebruik. Om storing en uitval van landmobiele communicatie te voorkomen.

Stem voor publieksprijs

Op 2 november maakt de vakjury de winnaar van de Galjaardprijs bekend tijdens PubCom23 congres, ook wordt een Publieksprijs uitgereikt. Vakgenoten kunnen vanaf 17 oktober via www.pubcom.nl stemmen op de Publieksprijs en bepalen samen wie deze award mee naar huis neemt.

Wil jij bij de uitreiking van de Galjaardprijs zijn en het PubCom23 congres met het thema ‘Luisteren!’ bijwonen?

Meer info & tickets voor PubCom23: pubcom.nl