Het ‘Blauwe Boek’ is volledig herzien!

communicatie van organisatiesVoor veel communicatieprofessionals is dit boek al 25 jaar een begrip. Het ‘Blauwe Boek’ heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een handboek naar dit moderne boek ‘Communicatie van Organisaties’. Nog steeds is elk hoofdstuk door een specialist geschreven. Dertig auteurs die gepokt en gemazeld zijn geven inzicht in de stand van zaken van allerlei thema’s en actuele ontwikkelingen in het vak. In deze editie zijn hoofdstukken over gedrag, beïnvloeding, emotie, veranderen, participatie, accountability, storytelling en social media toegevoegd. Het boek biedt inspiratie om over het vak na te denken en is daarom niet alleen bedoeld voor communicatieprofessionals, maar ook interessant voor beleidsmakers en andere adviseurs. Verkrijgbaar o.a. via bol.com

Enkele reacties

Aanrader voor professionals” (Noëlle Aarts, hoogleraar communicatie) – “Uniek overzicht van de verbreding, verdieping en vernieuwing van het communicatievak” (Ron van der Jagt, vz. beroepsvereniging Logeion) – “Een boek om over het vak na te denken op grond van meer inzicht in ontwikkelingen en de stand van zaken over allerlei onderwerpen” (recensie blad Communicatie)

Redacteur Monique Neyzen

Vanwege zijn leeftijd kon Mastenbroek zelf niet meer aan deze uitgave meewerken, daarom is een nieuwe redactie gevormd die thuis is in het onderwijs, het bedrijfsleven en de publieke sector met Erik Blokland, Sonja Wagenaar en Monique Neyzen. “Tijdens het maken van het boek ervaar je de schoonheid en breedte van het vak, merkte ik. Het is een hele klus om een boek met 30 auteurs samen te stellen. Maar de contacten met de auteurs zijn inspirerend. Ook leuk om als redactie een inleidend hoofdstuk over ontwikkelingen in het vak te schrijven en samen met Michel Buhrs een hoofdstuk over participatie. Ik weet nog dat aan het einde van mijn studie de 1e uitgave van het Handboek PR uit kwam, speciaal om nu zelf deze 6e geheel herziene druk te maken. Ik hoop dat het studenten en vakgenoten inspireert.

Boekseminar

Begin november 2012 was er een interessant seminar met enkele auteurs van het boek. Monique Neyzen haalt een paar lijnen uit het boek. Erwin Seydel houdt een inleiding over wat mensen beweegt. Suzanne Tesselaar gaat in op verschillende storytelling cases. Tot slot volgt een discussie met Maarten van Rooij en Jurgen Surstedt over het centraal stellen van het individu in de communicatie.