Finalisten Galjaardprijs bekend

provinciehuiszuidholland

‘Almere zoekt pleegouders’, gladheidsbestrijding  Den Bosch, ‘Jij & Overijssel’, het Jongerenstadslab Den Haag en ‘NoorderBaanbattle’

Deze vijf projecten strijden op 21 april 2016 om de jaarlijkse Galjaardprijs voor het beste staaltje publieke communicatie. De vakjury heeft de finalisten uit 30 nominaties gekozen vanuit regionale Galjaard jury’s in elke provincie en de Galjaarcommissie die naar regio overstijgende inzendingen heeft gekeken.

almerezoektpleegouderslogo

 

Almere zoekt pleegouders

 

 

denboschgladheidlogo

 

gladheidsbestrijding Den Bosch

 

 

jijoverijssellogo

 

Jij & Overijssel

 

 

jongerenstadslablogo

 

het Jongerenstadslab Den Haag

 

 

noorderbaanbattlelogo

 

NoorderBaanbattle

 

 

Kwaliteit inzendingen

Criterium voor deze keuze was de mate waarin projecten zich onderscheiden door ‘inspiratie voor vakgenoten, innovatie qua aanpak en impact qua resultaat’. Dit jaar zijn er 54 projecten ingezonden voor de Galjaardprijs. Kijk voor informatie over de finalisten en andere nominaties op www.galjaarddag.nl. Guido Rijnja is als juryvoorzitter blij met de variëteit en de kwaliteit van de inzendingen. “Gebruik maken van wat mensen verbindt, snel inspelen op maatschappelijke kluiven en snappen van gedrag: die rode draden komen prikkelend naar voren. Duidelijk is ook dat communiceren steeds minder iets is van communicatieafdelingen: beleid maken is in de eerste plaats communiceren”.

Juryprijs en publieksprijs

Tijdens de Galjaarddag wordt ook de publieksprijs bekendgemaakt. Voorafgaand aan de Galjaarddag kan er gestemd worden op één van de finalisten via www.galjaarddag.nl. Dit wordt op een later moment bekendgemaakt. De Galjaardprijs is een initiatief van Logeion, de beroepsvereniging voor communicatie. Naamgever van de prijs is Chiel Galjaard, die in 1968 aan de wieg stond van de professionalisering van overheidscommunicatie. De prijs bestaat uit een sculptuur van Annette Clay. De jury bestaat dit jaar uit Guido Rijnja (communicatieadviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst, voorzitter), Reint Jan Renes (lector aan de Hogeschool Utrecht), Vera de Witte (directeur communicatie VNG) en Louwra Weisfelt (gastjurylid als winnaar in 2015 en communicatieadviseur GGZ Friesland).

Aanmelding Galjaarddag 21 april

Prof. dr. Denise de Ridder, gedragspsychologe, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en hoofd van het Self Regulation Lab is speciale gast op de Galjaarddag, zij gaat in een publiek interview in op hoe je je mensen op het vlak van gezond gedrag bereikt en beweegt. De Galjaarddag vindt plaats in Den Haag van 13.30 – 17.30 uur in het Provinciehuis Zuid-Holland. Aanmelden kan nog via deze link.