Fair Trade Nepal zoekt afzet – denk 15 juni mee

Nepal zo’n prachtig land, zo vreselijk getroffen door een aardbeving, werkt nu hard aan wederopbouw. Als we in Nederland meer Fair Trade producten uit Nepal verkopen, betekent het daar werk en faire inkomsten. Denk 15 juni mee hoe we dit moeten aanpakken, meld je aan via info@onemillionsnowflakes.org en kom 17:30 naar het Centrum Mondiaal in Culemborg.

Vraag Fair Trade importeur

Tijdens deze Meaningful Meeting georganiseerd door One Million Snowflakes gaan we een Help Nepalavond aan de slag met een vraagstuk van Tilingo-Nepra. Dit is een sociale onderneming die Fair Trade producten uit Nepal importeert wat daar voor werkgelegenheid zorgt. Speciale gast tijdens deze avond is Chitra KC Badahur hij vertelt over de stand van zaken in Nepal. Hij is bestuurslid van Milan Bindu, de stichting die projecten in Nepal uitvoert en verbonden is aan Tilingo-Nepra. Chitra is ook voorzitter van de Fair Trade Group Nepal, de vereniging van alle Fair Trade producenten in het land.

Op zoek naar afzet in NL

kukura kussenTilingo-Nepra zoekt andere, meer ‘main stream’ afzetkanalen voor de Nepalese Fair Trade producten. Want meer afzet betekent meer werk in dit land wat nu hard werkt aan wederopbouw. De initiatiefneemster, Marijke Visser, wil MVO bedrijven interesseren voor Nepalese producten, zoals thee of viltproducten, of ermee samenwerken. himalayatasjes met theeBij Fair Trade ziet ze een relatie met duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Maar hoe kom je hier binnen? Ze kent deze wereld niet omdat ze nu vooral haar producten via wereldwinkels afzet. Tijdens deze Meaningful Meeting staat de volgende vraag centraal:
Hoe kan Tilingo-Nepra de afzet van Nepalese Fair Trade producten onder Nederlandse MVO bedrijven stimuleren?

Wat is One Million Snowflakes?

One Million Snowflakes is een beweging van professionals met een hart die hun talenten en ervaringen willen inzetten voor een ‘betere wereld’. Wij brengen deze professionals samen met partijen die hulp zoeken bij hun project of initiatief om deze betere wereld ook daadwerkelijk te realiseren. We doen dat via Meaningful Meetings.

one-million-snowflakesWat is een Meaningful Meeting?

Dit is bijeenkomst waarbij 10-20 mensen uit het bedrijfsleven de initiatiefnemers van een NGO, ideële organisatie of een sociale onderneming elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over een concreet vraagstuk dat hen op dit moment bezighoudt. Mensen met uitlopende kennis, expertise en netwerken denken 1 avond mee om een ‘social change’ initiatief een stap verder te helpen met een concrete vraag. Zo verbinden we onze talenten met elkaar. Het zijn altijd inspirerende bijeenkomsten.

Programma 15 juni
17:30 – 18:30 Inloop met eten
18:30 – 18:45 Opening avond
18:45 – 19:00 Introductie Tilingo-Nepra
19:00 – 20:00 Ronde 1
20:10 – 21:10 Ronde 2
21:10 – 21:30 Plenaire terugkoppeling
21:30 – 22:00 Borrel

Locatie: Centrum Mondiaal in Culemborg

Centrum Mondiaal is een groothandel in fair trade producten. Zij geloven dat we allemaal in staat zijn de wereld een beetje beter te maken. Voor meer info, zie: www.centrummondiaal.nl

centrum-mondiaalAanmelden en kosten

Je kunt je opgeven door te mailen naar info@onemillionsnowflakes.org of door je aan te melden via het event op onze Facebook-pagina. We verzorgen eten en een drankje gedurende de avond en vragen hiervoor de kostprijs van ca. €20 per persoon. Ter plekke contant te voldoen. Daarnaast zijn er geen kosten verbonden aan deelname aan deze avond.

Milan Bindu & Tilingo-Nepra

Milan Bindu is een stichting die hulp verleent aan de kansarme mensen in Nepal. Zij doet dat in zeer nauwe amenwerking met de organisatie New Sadle in Nepal, die de projecten uitvoert en controleert. Milan Bindu stuurt rechtstreeks geld naar New Sadle en daar worden de donaties aangewend voor directe hulp aan de slachtoffers van de aardbeving en aan de kansarme bevolking.

Meer weten over dit initiatief? Zie: www.milanbindu-nepal.nl

Tilingo-Nepra is verbonden aan de stichting Milan Bindu. Deze sociale onderneming importeert fair trade producten uit Nepal. Deze producten worden nu vooral via wereldwinkels en consumentenbeurzen afgezet.