10 Nominaties Galjaardprijs 2015 bekend

galjaarddag-2015De Galjaardprijs wordt elk jaar uitgereikt voor beste communicatie in het publieke domein. Voor 2015 zijn er 64 inzendingen, een record aantal. De jury selecteert op 3 criteria: innovatief qua aanpak, effectief qua resultaat en inspirerend voor vakgenoten. Er zijn heel interessante inzendingen, een rijke oogst aan diverse projecten en campagnes uit alle delen van het land. Mede dankzij de regionale voorselectiecies die in hun regio actief op zoek gingen naar ‘parels’ van projecten. Op 23 april wordt op de Galjaarddag in het Museum voor Communicatie in Den Haag de winnaar bekend gemaakt.

De 10 Galjaardprijs genomineerden op een rij

  • Daniel den Hoed Stichting – Maak kanker kansloos
  • Gemeente Amsterdam en Red Alert Team – Witte heroïne
  • Gemeente Terneuzen – WhatsApp voor publiekscommunicatie
  • GGZ Friesland – Niemand is zijn stoornis
  • Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), directie Jeugd, Onderwijs en Zorg (JOZ) en de directie Communicatie (COM) – Passend Onderwijs
  • Nationale Politie eenheid Rotterdam – De wijkagent
  • Omring/meneer De Leeuw – THUIS
  • Samenwerkende waterpartners – Ons Water
  • Sense Noord-Nederland en SOA/Aids Nederland – Vrijfijn.nl
  • Veiligheidsregio Twente – Pilot Zelfredzaamheid & Spoorveiligheid.

Hier vind u meer informatie over de genomineerden.

Galjaardlezing door staatssecretaris van Rijn

De Galjaarddag op 23 april in Den Haag bestaat uit een informatiemarkt van de genomineerde projecten, uitreiking van de Galjaardprijs, een lezing over een actueel thema en discussie over de nominaties en lezing onder leiding van Ivar Nijhuis, de communicatieman van het jaar. Dit jaar houdt staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) de Galjaardlezing. Van Rijn wil de zorg hervormen samen met allerlei partijen om ook in de toekomst goede zorg dichtbij, betaalbaar te houden. De decentralisaties zijn een enorme veranderopgave. En een grote communicatie opgave voor veel vakgenoten bij gemeenten, aanbieders van zorg, belangenorganisaties en (uitvoeringsorganisaties van) het rijk. In zijn lezing belicht Van Rijn zijn aanpak, hoe hij tegen de rol van communicatie aankijkt en wat hij van communicatieprofessionals verwacht.

Meer informatie over Galjaarddag 23 april

Chiel Galjaard is naamgever van dit evenement. Hij was inspirator voor vele vakgenoten, promotor van communicatie onderwijs en oprichter van de communicatieberoepsvereniging VVO (voorloper van Logeion). De lezing was al traditie in het vak, na zijn overlijden in 2002 is ter ere van hem de Galjaardprijs ingesteld. De jaarlijkse Galjaarddag wordt georganiseerd door Logeoin, Hu en Neyzen Communicatie. Inschrijven voor de Galjaarddag is mogelijk via deze pagina.  En hier staat meer informatie over de Galjaardcommunity.